IZI minimál moduláris cserepeslemez

Bevezető

Kategória: Cserepeslemez

Az IZI® egy színterezett acéllemzeből készült kétmodulos cserepeslemez, amely a legnagyobb pontossággal lett gyártva.
Tökéletesen sík felülete a napjainkban divatos minimalista trendeknek megfelel, eleganciájával és futurisztikus jellegével sikerült ellenálló tetőt készíteni, melyet akár egy ember is felszerelhet a tetőre moduláris kialakítása miatt.

Elérhető TK színek: TK 23, TK24, TK 31, TK 33.
Elérhető Herculit színek: HC 3009, HC 7016, HC, 8004, HC 8017, HC 9005.

1 db modul hosszúsága: 700 mm!

MINIMUM RENDELÉSI MENNYISÉG: 50 tábla.

Árak

1-263 db között 264 db fölött
MAT 35 Standard [TK] 3.890 Ft + ÁFA Rendelésre 3.690 Ft + ÁFA Rendelésre
HERCULIT® [HC] 3.925 Ft + ÁFA Rendelésre 3.750 Ft + ÁFA Rendelésre

Információ

Az IZI® megkülönbözteti a korszerű technológiai megoldásokat és az ügyfelek kívánatos jellemzőit:

  • A „Z” alakú forma miatt nem szükséges a lemezeket fűző csavarokkal összecsavarozni, így az összeszerelés költségei csökkennek, a kivitelezés felgyorsul. Nem szükséges a vágott élek utólagos kezelése a korrózió ellen, amely nem érhető el más termékeknél, valamint a dinamikus és harmonikus tető-esztétika.
  • Az IZI® ANTI-WAVE, a ZET® típusú dombornyomás és a rögzítési mélyedések rendszerének köszönhetően a csavarok tökéletesen ugyanolyan szögben vannak felszerelve a lemezhez, ez a megoldás csökkenti a feszültséget és lehetővé teszi a tökéletesen sík felület kialakítását.
  • IZI® ROOF és IZI®LOOK - két szerelési rendszer közül választhat: klasszikus vagy teljesen szabad a látható rögzítőelemektől.
  • IZI® LINK - a kivételes kivágás és az extrém bordázás profilozása, amely lehetővé teszi a lapok tökéletes illeszkedését és szintezését látható hosszanti ízületek nélkül.

Az IZI® értékei az egyedi kialakítás, az összeszerelés egyszerűsége és sebessége, a kivételes tartósság, a "Z" bordázás, illetve a szín és a szerkezet megismételhetősége, mely egyenlő az 55 éves garancia biztosításával.

Teljes szélesség: 1233 mm
Hasznos fedőszélesség: 1183 mm
Modul hosszúság: 350 mm
Lemez hosszúsága: 700 mm
Lemez vastagsága: 0,5 mm
Profil magassága: 30 mm
Súly: 3,9 kg/db
Választható bevonat: TK matt, Herculit

 

 

1 tábla lemez hasznos mérete 0,828m2 (1183mm x 700mm)

Látszó vagy rejtett rögzítés

Az IZI® ROOF és IZI®LOOK – két szerelési mód közül választhat: látszó vagy az innovatív rejtett, melynél nem láthatóak a rögzítések.

                     

                                IZI LOOK - rejtett csavarzás                                                                                              IZI ROOF - látszó rögzítés

IZI® ANTI-WAVE:

A sima felület hullámosodását és feszülését minimalizáló technikai megoldás.
A látszó rögzítés /IZI® ROOF/ esetén a rögzítési pontok már előre ki vannak alakítva a lemez mélyedésében, ennek köszönhetően a csavarok tökéletes szögben lesznek rögzítve a lécekhez, ez a megoldás csökkenti a feszültséget lemezben és lehetővé teszi a tökéletesen sík felület megjelenését.


 

IZI-LINK csatlakozás:

Saját egyedi megoldás, melynek köszönhetően a cserepeslemezek eddig nem tapasztalt mértékben illenek egymáshoz.
A szélső borda különleges kivágása és kialakítása lehetővé teszi, három cserepeslemez lap tökéletes egymáshoz való illesztését a csatlakozási pontban,

 

Színskála:

 

Szállítás és szerelés:

Az IZI® moduláris cseréplemezt vissza nem váltható raklapokon szállítjuk. A tető szállításához nem szükséges kifejezetten erre szakosodó szállító. Egy raklapon 264 lap található, azaz a borítás 218,6 effektív négyzetmétere.

A könnyű modulok lehetővé teszik a szerelőmunkálatok helyszínére való szállítást is (pl.: lépcsőházon keresztül), melyet egy személy is elvégezhet, szakberendezés nélkül.

 

 

Figyelembe véve a lapok szerkezetét („Z” típusú borda) nem szabad a lapokat a csomagolásból közvetlenül felfelé emelve kivenni.

Mielőtt felemelné a lapot, pár centiméterrel enyhén nyomja előre, annak érdekében, hogy az alatta lévő lap felülete ne sérüljön – lásd az alábbi rajzot.

 

 

 

A moduláris IZI® fém cseréplemez egy szimmetrikus profil, emiatt bármilyen irányban szerelhető  - jobbról és balról is. A szerelés oldalának kiválasztásakor érvényesíthet esztétikai szempontokat is.

Tartsa meg a felületek egymástól való, 350 mm-es távolságát!

 

 

 

 

Az IZI®  moduláris cseréplemez megfelelő szerelési módszere, az, hogy a lapok egyes sorai el legyenek tolódva egymáshoz képest. Ez egy lehetséges megoldás a lapok szimmetrikusságának köszönhetően. A lapok ilyen elrendezésének az az előnye, hogy a négy lap szélei nem érintkeznek. Ezen kívül a hosszanti összeillesztés vonalai nem szerepelnek ugyanezeken a helyeken, ami növeli a borítás esztétikáját.

A moduláris IZI® fém cseréplemez egy szimmetrikus profil, emiatt bármilyen irányban szerelhető – jobbról és balról is. A szerelés oldalának kiválasztásakor érvényesíthet esztétikai szempontokat is.

Tartsa be a lécek közti 350mm távolságot. Helyesen a lapokat a diagramon feltüntetett sorrendben rakja le (pl. jobb oldalról kezdődő szerelésnél). Az IZI® moduláris cserepes lemez helyes szerelési módja, hogy a lapokat kötésbe rakjuk. Ez azért is lehetséges ,mert a forma szimmetrikus.
A lapok ilyen módon való felhelyezésének előnye, hogy a lapok szélei nem egy helyen érintkeznek. Ezen túlmenően a hosszanti összeillesztés vonalai nem ugyanazon síkban lesznek, ami növeli a héjazat esztétikáját (A ZET®Look és ZET®Roof típusok szerelésére vonatkozik).

Javasoljuk az IZI®Look moduláris fém tetőcserép szereléséhez min.8 cm széles lécek használatát.
Ennél a profilnál a szellő bádogos elem az indító profil szerepát tölti be.

 

Az IZI®Look változat esetében az eresztől a tetőgerinc felé történő szerélési irány ajánlott.
Kerülje el a járást a már felszerelt IZI®Look moduláris tetőcserepeken. Ezért a szerelés megkezdése előtt javasoljuk, hogy készítse elő és biztosítsa a szükséges számú lapot
a tetőszerkezeten. Ezzel elkerülhető, hogy a már rögzített lemezeken járjon a következő összeszerelési helyre történő szállítás céljából.

A lemezeket az indító profilra
rátoljuk és a lap végén elkészített szerelőfuratok helyein rögzítjük az léchez, a 19. ábrán látható módon az akus fúrócsavarozó mágneses toldat segítségével. A csavar behelyezése előtt ne hajlítsa meg a szerelőfurattal ellátott fémlemezkéket. A becsavarozással a lemezkét úgy kell lenyomni, hogy a csavarral együtt érintkezzen a léccel. Az IZI®Look cserépeslemezt 4,8 x 35 mm-es csavarokkal rögzítjük. A csavar szükséglet 4 darab / lap.

 

Színek

MAT 35 Standard [TK]

MAT 35 Standard [TK]

Jótállási időszak: 15 év*

* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.

TK 11
TK 23
TK 27
TK 28
TK 31
TK 32
TK 33
TK 750
HERCULIT® [HC]

HERCULIT® [HC]

Jótállási időszak: legfeljebb 30 év*

* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.

RAL 3009
RAL 7043
RAL 8004
RAL 8017
RAL 9005

Árajánlat kérés

Kérjük, hogy minél részletesebben írja le a kérését, hogy a lehető legpontosabban tudjunk válaszolni.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.