150-es Színes acél ereszcsatorna

Bevezető

Kategória: Ereszcsatorna

A megfelelő ereszcsatorna rendszer alkalmazása biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését a tető burkolatáról, ami kulcsfontosságú annak élettartama és funkcionalitása szempontjából, ugyanakkor pedig védi az épület homlokzatát a nedvesség okozta károktól

Az INGURI® 150/100 rendszer (családiházakra való méret) egy komplett ereszcsatorna rendszer, amelyet a legjobb minőségű, mindkét oldalán bevonattal ellátott acélból gyártunk. A rendszer összes elemét úgy terveztük meg, hogy az biztosítja azok könnyű összeillesztését, ill. a gyors és egyszerű szerelést. Az eresz alakja és mélysége biztosítja a víz hatékony elvezetését akár intenzív, hosszan tartó esőzések mellett is. 

Garancia:

színes acél 30 év

 

Árak

33/100
Színes acél 1.490 Ft + ÁFA Rendelésre

Információ

Ereszcsatorna szerelési videó:

 

Alapanyag:
Az INGURI® ereszcsatornák tűzihorganyozott alapanyagból – amelyre vegyi tisztítás és passziválás után több rétegben korrózióvédő és szerves dekorációs bevonatot visznek fel – készülnek. A lemezvastagság 0,6 mm, a szerves réteg pedig 50 μm vastagságú poliuretán – olyan anyag, amely igen ellenálló az időjárási tényezőkkel, ill. a mechanikai sérülésekkel és a szín kifakulását okozó UV- sugárzással szemben.

Színválaszték:

Elemek leírása:

1. Ereszcsatorna - 1.650 Ft+áfa/fm.
Az INGURI rendszer csatornáját célszerűen úgy terveztük meg, hogy az nagy hatékonysággal vezesse el az esővizet. Nagy mélysége (81,7 mm) és megfelelő profilja még zuhogó eső esetén is biztosítja a víz hatékony elvezetését a tetőhéjról, a túlfolyás kockázata nélkül. Az ereszcsatornát csak 3 m és 4 m standard hosszakban gyártjuk.

2. Ereszcsatorna tartó - 550 Ft+áfa/db.
Ez az elem még jobban rögzíti az ereszcsatornát a tetőszerkezethez. Nagy terhelés, pl. hócsuszamlás esetén megelőzi az ereszcsatorna deformálódását ill. leszakadását.

3-4. Belső szeglet / Külső szeglet - 3.190 Ft+áfa/db.
A szegletek biztosítják az ereszcsatornák esztétikus és funkcionális összekötését az épület sarkain. Választékunkban 90°-os standard külső és belső szegletek szerepelnek, de megtalálható a 135°-os változat is (egyedi ár, kérjük vegy fel a kapcsolatot értékesítőinkkel).

5. Túlfolyásgátló - 1.500 Ft+áfa/db.
A túlfolyásgátló megakadályozza, hogy a szeglet oldalán kifolyjon az esővíz. Ennek főleg olyan belső szegletnél van jelentősége, amely vápalemezből vesz át nagy mennyiségű vizet. Díszítő funkciója is van.

6-7. Csatornatoldó gumitömítéssel - 1.400 Ft+áfa/db.
Az egyes csatornaszakaszokat vagy a csatornát a szeglettel az erre a célra készített csatornatoldóval kötjük össze. Az INGURI rendszerben kapcsos toldóelemet (kattanó szerkezettel) használunk, ami erős, tartós kötést ad, és gyorsan, egyszerűen szerelhető. A csatornatoldó standard tartozéka a tömítés, ami biztosítja a kötés tömítettségét. Az elem ugyanolyan színű lemezből készül, mint a rendszer többi eleme, ez esztétikus kinézetet biztosít.

8. Véglemez - 900 Ft+áfa/db.
Ez az elem az ereszcsatorna végének a lezárására szolgál és járulékosan tömítő gumit is tartalmaz.

9. Betorkolócsonk - 1.950 Ft+áfa/db.
A betorkolócsonk fogadja a vizet az ereszcsatornából, és vezeti be a lefolyócsőbe. Ennek az elemnek a kialakítása és megfelelő szerelése nagymértékben befolyásolja az egész vízelvezető rendszer funkcionalitását. Az INGURI rendszer betorkolócsonkja nagyon jól illeszkedik a többi elemhez, ami tömített és megbízható szerelést tesz lehetővé.

10. Csőkönyök, csőív - 1.700 Ft+áfa/db.
A csőkönyök biztosítja a csatornarendszer hozzáillesztését a tetőhéj és a homlokzat alakjához.
A csőkönyök hajlásszöge 63°, átmérője pedig fi = 87 mm.

11. Lefolyócső - 1.700 Ft+áfa/fm
Az INGURI rendszerben használt lefolyócsövek átmérője fi = 87 mm, standard hosszuk pedig 1 m, ill. 3 m.
Feladatuk a víz levezetése a homlokzat mentén. Rögzítésük erre a célra szolgáló csőbilincsekkel történik, ezek biztosítják a csövek megfelelő távolságát az épület falától.

12. Y elágazó idom - 9.000 Ft+áfa/db.
Ha két lefolyócsövet egy közös kifolyócsőbe kell bevezetni, akkor elágazást kell használni. A mi termékünk járulékosan lehetővé teszi a csatlakoztatott cső hajlásszögének korrekcióját is, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja a szerelést.

13. Vízlopó szűrőbetéttel - 13.000 Ft+áfa/db.
Ez az elem megakadályozza, hogy a vízzel együtt szennyeződések – levelek, madártollak, apró gallyak – kerüljenek az ereszcsatornába, és megkönnyíti a bekerült szennyeződések eltávolítását. A rendszer így nem tömődik el, és megfelelően teljesíti funkcióját.

14. Kifolyócső - 1.700 Ft+áfa/db.
A csatornarendszer kimeneti eleme a kifolyócső, amely elvezeti a vizet a lefolyócsőből. Az ajánlott termék hajlásszöge 63°, átmérője pedig fi = 87 mm.

15. Karmantyú - 1.100 Ft+áfa/db.
A karmantyú a lefolyócsövek összekötésére szolgál. Gondos kivitele biztosítja, hogy a kötési helyen ne szivárogjon a víz.

16. Kompakt csőbilincs - 900 Ft+áfa/db.

17-18. Csőbilincs dűbellel + menetes szárral -  
Négy különböző hosszúságú dűbelt +menetes szárat  kínálunk a csőbilincsekhez:

  • 160 mm - 1.350 Ft+áfa/db.
  • 250 mm - 1.500 Ft+áfa/db.
  • 300 mm - 1.600 Ft+áfa/db.

19. Csatornavas hosszú szárral -
Az ereszcsatornavasak nagyon fontos elemei a ereszcsatorna rendszernek. A minőség és a tartósság határozza meg a rendszer élettartamát és megfelelő működését. 4 féle hosszúságban kínálunk csatornavasat:

  • 160 mm - 950 Ft+áfa/db.
  • 210 mm - 1.050 Ft+áfa/db.
  • 300 mm - 1.150 Ft+áfa/db.

20. Kompakt csatornavas - 850 Ft+áfa/db.
Ezt a fajta csatornavasat homlokdeszkára való szereléshez ajánljuk.
 

Színek

Letöltés

Árajánlat kérés

Kérjük, hogy minél részletesebben írja le a kérését, hogy a lehető legpontosabban tudjunk válaszolni.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.