ZET Roof modulos cserepeslemez

Bevezető

Kategória: Cserepeslemez

A Zet® moduláris tetőlemez fő előnyei közül az alábbiak emelhetők ki:

  • nincsenek rögzítőcsavarok a bordák felületén (a „Z” típusú bordázat zárként működik, így a lapokat nem kell összeilleszteni ezeken a helyeken). Ennek a megoldásnak köszönhetően jelentősen kevesebb csavart kell felhasználni,
  • dedikált HERCULIT® (35 µm) szerves bevonat, mely karcolások és egyéb mechanikai sérülések ellen nagy mértékben ellenáll, valamint a borítás színének és szerkezetének teljes egységességét biztosítja,
  • szimmetrikus alakja miatt a szerelés iránya tetszőleges, így a lapok egyes sorai egymáshoz képest eltoldással szerelhetők össze,
  • a moduláris formának és a kis méretnek köszönhetően optimális megoldások alkalmazhatók szállítás, raktározás és az építési területen való munkaszervezés esetén.
  • 1 db modul hosszúsága: 700 mm!

Árak

1-263 db között 264 db fölött
MAT 35 Standard [TK] 2.950 Ft + ÁFA Rendelésre 2.790 Ft + ÁFA Rendelésre
HERCULIT® [HC] 3.050 Ft + ÁFA Rendelésre 2.890 Ft + ÁFA Rendelésre

Információ

ZET ROOF szerelési videó:


A Zet® cseréplemez kompakt méretének köszönhetően, a klasszikus, acélból készült tetőfedésekkel szemben nagyban megkönnyíti a szállítást, a szerelést és a keletkező hulladék kezelését. Modulárissága miatt gyorsan és rendkívül hatékonyan fedhetjük be a tetőt, tovább csökkentve a vele járó költségeket.

 


„Z” típusú függőleges bordák

A Zet® moduláris cseréplemez kiemelkedő tulajdonsága a bordázat formája (jogilag védett megoldás).

A hagyományos fém tetőlapok a modulhoz képest merőleges bordázattal rendelkeznek.

A Zet® moduláris cseréplemez esetében egy összetettebb megoldást alkalmaztunk: a két modul felületének és a köztük lévő bordázat metszete a „Z” betű alakjához hasonlít, a bordázat eltolódása hegyesszöget alkot az alsó modul felületével.

 

A profil ilyen felépítése számos előnnyel jár:

Gyakorlati szempontból: gyors és könnyű szerelés, a bordázat felületén nem kell rögzítőcsavarokat használni (retesz-zár funkció).
Esztétikai szempontból: a bordázat felületén nincsenek rögzítőcsavarok, illetve a tető felületén kisebb számban kell alkalmazni ezeket.

A három lap csomópontjánál lévő összeillesztések kevésbé láthatók. Ezen kívül a „Z” típusú bordázat mély árnyékokat alkot, melyek eltakarják a lemezek összeillesztését, és a borításnak karakteresebb külsőt kölcsönöznek, mely hasonlít a hagyományos kerámiacserepekhez.
Biztonsági szempontból: a lefolyó víz elkerüli a lemezek vízszintes összeillesztését.
 

A „Z” típusú bordázat a lemezek összerakásánál retesz-zárként működik. Emiatt a bordázat felületét nem kell további rögzítőcsavarokkal összeilleszteni.

Ez kedvezően hat a szerelés biztonságára és gyorsaságára, valamint a borítás esztétikájára, mivel kisebb számú rögzítőcsavar látható.

 

 

 

 

A ZET Look és a ZET Roof különbsége:


 

Szállítása és szerelése

A Zet® moduláris cseréplemezt vissza nem váltható raklapokon szállítjuk. A tető szállításához nem szükséges kifejezetten erre szakosodó szállító. Egy raklapon 264 lap található, azaz a borítás 212,5 effektív négyzetmétere.

A könnyű modulok lehetővé teszik a szerelőmunkálatok helyszínére való szállítást is (pl.: lépcsőházon keresztül), melyet egy személy is elvégezhet, szakberendezés nélkül.

Rendelhető színek:

 

Szállítás és szerelés:

A Zet® moduláris cseréplemezt vissza nem váltható raklapokon szállítjuk. A tető szállításához nem szükséges kifejezetten erre szakosodó szállító. Egy raklapon 264 lap található, azaz a borítás 212,5 effektív négyzetmétere.

A könnyű modulok lehetővé teszik a szerelőmunkálatok helyszínére való szállítást is (pl.: lépcsőházon keresztül), melyet egy személy is elvégezhet, szakberendezés nélkül.

 

Figyelembe véve a lapok szerkezetét („Z” típusú borda) nem szabad a lapokat a csomagolásból közvetlenül felfelé emelve kivenni.

Mielőtt felemelné a lapot, pár centiméterrel enyhén nyomja előre, annak érdekében, hogy az alatta lévő lap felülete ne sérüljön – lásd az alábbi rajzot.

 

 

 

A moduláris Zet® fém cseréplemez egy szimmetrikus profil, emiatt bármilyen irányban szerelhető  - jobbról és balról is. A szerelés oldalának kiválasztásakor érvényesíthet esztétikai szempontokat is.

Tartsa meg a felületek egymástól való, 350 mm-es távolságát!

 

 

 

 

A Zet®  moduláris cseréplemez megfelelő szerelési módszere, az, hogy a lapok egyes sorai el legyenek tolódva egymáshoz képest. Ez egy lehetséges megoldás a lapok szimmetrikusságának köszönhetően. A lapok ilyen elrendezésének az az előnye, hogy a négy lap szélei nem érintkeznek. Ezen kívül a hosszanti összeillesztés vonalai nem szerepelnek ugyanezeken a helyeken, ami növeli a borítás esztétikáját.

 

Színek

MAT 35 Standard [TK]

MAT 35 Standard [TK]

Jótállási időszak: 15 év*

* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.

TK 11
TK 23
TK 27
TK 28
TK 31
TK 32
TK 33
TK 750
HERCULIT® [HC]

HERCULIT® [HC]

Jótállási időszak: legfeljebb 30 év*

* A garanciális feltételek a garancialevélben vannak összefoglalva.

RAL 3009
RAL 7043
RAL 8004
RAL 8017
RAL 9005

Árajánlat kérés

Kérjük, hogy minél részletesebben írja le a kérését, hogy a lehető legpontosabban tudjunk válaszolni.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.